Kicsoda Üzlet Elek?

Üzlet Elek a CE Faktor ideális ügyfele, aki nyitott az újdonságokra, megfelelő információk birtokában hozza meg üzleti döntéseit, folyamatosan tanul és kockáztat.

Évekkel ezelőtt egy baráti beszélgetésen hallott először a faktoringról, mely felkeltette érdeklődését. Akkor még egy kisboltot üzemeltetett, ahol friss zöldséget és gyümölcsöt árult két alkalmazottal, hosszú nyitva tartás mellett. Érezte, hogy ugyan jó megélhetést biztosít számára ez az üzlet is, azonban valami többre vágyott.

Elkezdett tehát azon gondolkodni, hogy hogyan bővíthetné vállalkozását. Felmerült, hogy több boltot nyithatna, azonban a bankok rendre elutasították, kevés rendelkezésre álló tőkéje miatt. Gondolatai más irányt vettek. Mi lenne, ha nem új üzleteket nyitna, hanem az értékesítési volument növelné más csatornákon keresztül?

Először a környékbeli éttermeket, szállodákat és szendvicsbárokat kereste fel, hogy jó minőségű árujával, az előző napi megrendeléseket másnap reggel teljesíti. Kezdetben csak kisebb megrendelésekhez jutott, majd mikor látták, hogy mindig tartja szavát, egyre többen, egyre komolyabb rendelést bíztak rá.

A kezdeti nehézségeket áthidalta, megtanulta, hogy hogyan optimalizálja a szállításokat, illetve egyre jobban megismerte ügyfeleit és azok igényét. Vállalkozása egyre fejlődött, míg eljutott oda, hogy már nem a saját bolt forgalma volt a meghatározó bevételi forrása vállalkozásának. A tevékenység is eltolódott az áruszállítástól a magas minőségű szolgáltatás irányába. Üzlet Elek kisboltosból igazi vállalkozóvá érett, aki immáron 7 alkalmazottnak adott munkát és büszke volt sikereire.

Áttörést hozott számára, hogy egyik partnere annyira elégedett volt az áruval és a pontos kiszolgálással, hogy felajánlotta Eleknek, hogy termékeit egy belföldi bolthálózatnak és egy holland vállalatának közvetlenül is értékesítse, 30 napos fizetési határidőre. Ez már akkora üzlet volt Elek számára, melybe nem tudott belevágni önerőből. Eszébe jutott a faktoring! Mintha az valami hasonló problémára adna megoldást? Felvette hát a kapcsolatot a CE Faktorral, melyre az Interneten talált rá és tárgyalásokat kezdeményezett.

A tárgyalásokon teljesen meglepődött, hogy ugyan komoly kritériumoknak kell megfelelni, de igénybe tudja venni a szolgáltatást, mely egyszerre igazodik szállításaihoz, biztonságot és kiszámíthatóságot nyújt számára, ráadásul néhány napon belül pénzhez is jut, anélkül, hogy eddig kemény munkával megteremtett magánvagyonát is kockáztatná.

Hogy hol tart most Üzlet Elek és milyen szolgáltatásokat vesz igénybe?

Keressen bennünket, és Önnel is megosztjuk a növekedés receptjét!