Mini Faktoring

A CE Faktor MINI-FAKTORING termékét olyan vállalkozások részére fejlesztette ki, akik viszonylag nagyszámú vevőállománnyal rendelkeznek, kintlévőségeik megoszlása homogénnek mondható, illetve egy-egy vevővel szembeni követelésük nem haladja meg a 3-5 mFt-ot.

Miben segít Önnek a Mini-Faktoring?

Segítségével cége már a teljesítésen alapuló számla vevő általi befogadását követő napon hozzájuthat a számla értékének akár 80%-ához, melyből igény szerint újabb megrendeléseket finanszírozhat, így biztosítva cége számára a folyamatos likviditást és ezen keresztül a versenyben maradást.

Miért ajánljuk a Mini-Faktoring termékünket?

Magyarországon jellemző a hosszú fizetési határidők szabása, mely a Szállítók likviditását erősen igénybe veszi, és forrás hiányt okoz. Ennek egyenes ágú következménye, hogy a Szállító, megfelelő finanszírozás hiányában nem tud elvállalni olyan lehetőségeket, melyek a cég növekedését szolgálnák, vagy verseny pozícióját erősítenék. Bár a bankok által kínált hiteltermékek jól használhatók a hosszú fizetési határidők áthidalására, ám a fix keret általában nem tud alkalmazkodni a Szállítónál, az új beszállítások elnyerése következtében jelentkező, megnövekedett forrásigényhez. MINI-FAKTORING termékünk keretében egy faktoring keretet biztosítunk cége számára, mely rendkívül rugalmasan, és szinte korlátlan mértékben alakítható cége pillanatnyi kintlévőségéhez, így Ön a mindenkor szükséges forrást hívhatja le cége számára.

Milyen adósok finaszírozhatók a Mini-Faktoring termékünkkel?

Olyan megbízható, jó bonitású, biztonságos működési múlttal rendelkező magyar vagy multinacionális Vevők finanszírozhatók, akik halasztott fizetéssel teljesítenek (15-120 nap).

Babaruha gyártó és kereskedő partnerünknek nagy segítség, hogy a mai igényekhez igazodva a hosszú fizetési határidőre fizető, sok kisebb bababolt finanszírozásában részt veszünk. „A 90-es évek elején nem volt általános, hogy kisebb üzletek hosszú fizetési határidőre fizessenek, hiszen a készpénzes fizetés volt elfogadott. Már azonban a színvonalas bababoltok is keresik a megbízható beszállítókat, akiknek átutalással fizetnek, jellemzően 30-60 napra. Kezdetben nem okozott gondot, hogy egy-egy partnernek adjunk hosszabb fizetési határidőt, azonban a 2007-es szezon finanszírozási igénye akkora mértékű lett, hogy faktoring nélkül nem tudtunk volna továbbfejlődni. Mára megoldódtak a finanszírozási gondok, melyek azt eredményezik, hogy ismét arra tudunk koncentrálni, amihez a legjobban értünk” – számol be a sikerekről a cégtulajdonos.