Export Faktoring

A CE Faktor EXPORT-FAKTORING termékét olyan termelő vagy kereskedő cégeknek fejlesztette ki, akik nyitva szállítással exportálnak, és gondot okoz számukra a külföldi partner hosszú fizetési határideje és egyben nagyobb biztonságban szeretnék tudni kintlévőségeik befolyását.

Miben segít Önnek az Export-Faktoring termékünk?

Segítségével cége már a szállítást követő napon hozzájuthat a teljesítés értékének akár 80%-ához, úgy, hogy eközben a követelés befolyását Hitelbiztosító partnerünkön keresztül a CE Faktor garantálja, amennyiben nemfizetés következik be a jövőben.

Miért hasznos külföldi kereskedelmi kapcsolataiban a Hitelbiztosítás?

Az országonként különböző jogi környezet rendkívül megnehezítheti a követelések behajtását. Természetesen nem várható el egy cégtől sem, hogy minden egyes országban, melyhez kereskedelmi kapcsolat köti, rendelkezzen a jogi gyakorlatban tapasztalattal. Ebben segít Önnek a CE Faktor faktorálás keretében nyújtott követelésbiztosítási szolgáltatása, melyet Hitelbiztosító partnerén keresztül nyújt. A biztosított követelések esetén a Hitelbiztosító a követelések 85%-ának erejéig vállal kártérítési kötelezettséget arra az esetre, ha a káresemény bekövetkezik.

Milyen tevékenységi körben és kötelezettekkel szemben vehető igénybe az Export-Faktoring termékünk?

Bármilyen kereskedelmi kapcsolatban, vagy szolgáltatás nyújtásban alkalmazható. Ha az Ön cége beszállítója külföldi áruházláncoknak (helyi vagy multinacionális), gyártó cégeknek vagy szolgáltatója külföldi partnerének, biztosan segítségére lesz termékünk.

Élelmiszerkereskedő Ügyfelünk jelentős piacokkal rendelkezik külföldön. „Termékeink jó minősége és ismertsége által egyre növekednek külföldi partnereink megrendelései. A földrajzi és nyelvi nehézségek, valamint a hazaitól eltérő üzleti kultúra megköveteli, hogy a külföldi partnerekről részletes információkkal rendelkezzünk, továbbá minimalizáljuk a nemfizetési kockázatokat. Biztosítás és a CE Faktor szaktudása nélkül mindez nem lenne lehetséges” mondja az értékesítési vezető.