Biztosított Faktoring

A CE Faktor BIZTOSÍTOTT-FAKTORING termékére akkor van szükség, amikor az Ügyfél vagy a Faktor nem ismeri pontosan a vevőket, vagy a szállítási körülményeket, például külföldi szállítások esetén vagy egyik vevő a megszokottól eltérő nagyobb megrendelést kíván adni.

Miben segít Önnek BIZTOSÍTOTT-FAKTORING termékünk?

Ez a szolgáltatás, lehetőséget teremt arra, hogy amennyiben Ügyfelünk biztosított vevője nem fizet, a CE Faktor megtéríti a követelések 80%-át. További előny, hogy a követelésbiztosítás bonyolult adminisztrációját is a CE Faktor végzi, magára vállalva egy bonyolult feladatot. Természetesen a biztosított vevők felé kiállított számlák faktorálás keretében történő finanszírozására is lehetőséget biztosítunk.

Milyen tevékenységi körökben és kötelezettekkel szemben vehető igénybe BIZTOSÍTOTT-FAKTORING termékünk?

Olyan kötelezettekre vehető igénybe a szolgáltatás, akikkel szemben egyszerre nagyobb a követelésállomány vagy a kockázat az átlagosnál magasabb (pl.: acélipar, mezőgazdaság), esetleg ismeretlen az új vevő.

Acél nagykereskedő Ügyfelünknek korábban gondot okozott, hogy egy-egy kiskereskedő partner nem fizette ki a számlákat, mert az általa továbbértékesített áru vevője sem fizetett neki, vagy csődbe ment. Mára csak olyan vevőnek szállítanak, akire van érvényes biztosítási fedezet, hiszen a sokéves tapasztalat alatt megtanulták, hogy stabil vállalkozáshoz erős háttér kell, melynek egyik pillére a követelésbiztosítás. „ A korábbi tapasztalatok és a jelenlegi gazdasági háttér eredményezte, hogy megoldást találjunk azokra az esetekre, amikor vevőink – gyakran a körbetartozások miatt – nem fizetnek vagy fizetésképtelenné válnak. Sajnos sokszor mire megtudjuk, hogy miért nem fizetnek, már késő. A biztosítás többletköltsége megéri a kiszámíthatóságot és nyugalmat, egyben információt is ad egy-egy vevőnkről, hogy mekkora kintlévőségig mehetünk el. A biztosítási szolgáltatás költsége töredéke annak, mint amekkora kárt okozhat egy-egy kifizetetlen számla. Ezt biztosítja számunkra a CE Faktor” – vélekedik a pénzügyi igazgató.